top of page
LOH logo.png

Hoe ziet een bruiloft eruit?

We hebben een scenario geschreven van hoe een bruiloft er bij ons uit kan zien. Uiteraard kan alles aangepast worden naar wensen van jullie, het bruidspaar! Het onderstaande scenario hoort bij een bruiloft van drie overnachtingen.

Aankomstdag

Op de dag van aankomst komen alle gasten binnendruppelen. Het ene stel komt met het vliegtuig, de ander met de auto. Het aanstaande bruidspaar (en familie) kunnen een dag eerder komen, zodat zij iedereen kunnen verwelkomen. Zodra de gasten de oprijlaan op komen rijden valt hun mond open en de ervaring leert dat deze nog ongeveer een half uur open blijft. ‘Wat is het hier mooi!’ Uiteraard staan de bubbels klaar voor ontvangst!

Na een welkomsdrankje worden de gasten begeleid naar hun appartement en gaat meteen de ‘relaxmodus’ aan. De rest van de middag wordt besteed op de zeer lekkere ligbedden in de grote tuin aan het zwembad. Een duik of groepsbommetje in het zwembad mag niet ontbreken!

’s Middags vanaf een uur of vijf wordt er op z’n Frans geborreld met een kaasplankje, chips en Franse worsten waarbij de eerste toost uitgebracht kan worden. Vervolgens kunnen jullie met alle gasten genieten van een heerlijke verzorgde barbecue! Kijk niet raar op als jullie tijdens dag één al meerdere keren hebben gehoord dat het nu al een geslaagd weekend is.

200904_Florence en Bas_015.jpg
Aankomstdag

Relaxdag

De vogeltjes fluiten terwijl de bakker zorgt voor échte verse Franse croissantjes en baguettes. Gezellig buiten ontbijten met het opkomende zonnetje, of toch nog even uitslapen? Vandaag moet niets maar kan alles. Een tour door de omgeving, een bezoekje aan een typische Franse markt met allerlei verse streekproducten, naar de grotten of een boot- of kanotocht over de rivier? Bij het chateau is ook genoeg te doen zoals tafeltennissen, jeux de boules spelen of met de kinderen op het springkussen. In elk geval sluiten we de middag af met een wijnproeverij bij de naastgelegen wijnboerderij!

Het diner op dag twee is stiekem bijna net zo lekker als het diner op de bruiloftsdag. De lekkerste pizza’s worden geheel vers gemaakt en in de houtoven bereid. Grote slices pizza’s worden over de tafels verdeeld en langzaam gaat het zonnetje onder. De sfeer zit er goed in.

m_200904_Florence%20en%20Bas_095_edited.
m_200904_Florence en Bas_125.jpg
Dag 2

Le Jour J

Het is 9:30, vroeg uit de veren dus! Maar geen zorgen, je mag je pyjama aanhouden als jullie met z’n allen ontbijten in het ochtendzonnetje. De bakker zorgt voor de allerlekkerste croissants, pain au chocolat en pain aux raissins. Er is genoeg en genoeg keuze voor iedereen. De fotograaf is ook al aanwezig.

Na het ontbijt beginnen de zenuwen bij het bruidspaar (en ouders) toe te slaan. Tijd voor de kapper en make-up. De gasten kleden zich rustig om terwijl de ceremoniesetting klaar wordt gezet. Als het dan echt gaat beginnen om 13:30 roept de trouwambtenaar alle gasten om plaats te nemen tussen de prachtige bomen langs de witte loper. Eerst maakt de bruidegom zijn entree, even later volgt de bruid met haar vader. Een adembenemend moment waarbij wel enkele tranen zullen vloeien! Een prachtige ceremonie met veel interactie en natuurlijk het ja-woord volgt, waarna het bruidspaar samen weg loopt onder applaus en confettikanonnen. Op de binnenplaats bij het chateau is het tijd om de taart aan te snijden en de champagne te ontkurken!

m_210911_Michelle en Anco_klein_368.jpg
3 - Receptie_005.jpg

Het is inmiddels een uur of 16:00 als het bruidspaar het chateau verlaat om foto’s te gaan maken in de omgeving. Werkelijk alles is mogelijk op de allermooiste plekken van Frankrijk. Dromen jullie niet van een foto tussen de wijngaarden, in het glooiende landschap? De gasten vermaken zich ondertussen wel bij het chateau met een wijntje hier en een potje tafeltennis daar.

Bij terugkomst zijn de tafels al gedekt en kan iedereen aan tafel voor een aperitiefje. Er is genoeg gelegenheid voor cadeaus of een liedje of stukje (als jullie dat willen natuurlijk!). De beste cateraar van de regio zorgt voor een heerlijk Frans drie gangendiner met enkel verse ingrediënten. Jullie en jullie gasten genieten van wat jullie samen met de chef hebben samengesteld, uiteraard met bijpassende wijnen. Ondertussen installeert de band alles voor een onvergetelijk feest.

Na het diner en mega dessert gaan de voetjes van de vloer. Sta niet gek te kijken als je zelfs gasten waar je het nooit van had verwacht helemaal los ziet gaan. De DJ krijgt werkelijk iedereen aan het dansen. Tijdens de feestavond beseffen jullie en jullie gasten telkens weer hoe bijzonder dit weekend is. Jullie staan buiten te feesten met het verlichte chateau op de achtergrond. Mooier kan niet! 

5 - Diner & Feest_013.jpg
RUUDC_Fotografie_-_Lilou_Matthijs_previe
Dé dag
Dag 4

Het vertrek

Iedereen brak bij het ontbijt, nog nagenietend van de bruiloft. Koffie en croissantjes en natuurlijk nog wat stokbroodjes voor onderweg. Iedereen zit met een brok in z’n keel want niemand wil naar huis.

  Lot of Happiness

  Joachim & Mellaney Stelma

  info@lotofhappiness.com

  Tel: +31640433135

  +33630702132

  Siret: 853031979 00018

  Algemene voorwaarden

  © 2023 by LOT of Happiness

  • Facebook LOT of Happiness
  • Instagram LOT of Happiness
  bottom of page